Dobra atmosfera przy bilardowym stole
Ligowe zmagania przy stole zakończyły się ostatnim turniejem, który odbył się 21 grudnia.
Podczas całego cyklu bilardowych gier uczestnicy rywalizacji walczyli o tabelowe punkty. Liczyła się więc systematyczność i turniejowe zwycięstwa. Od trzech lat bilardowe zmagania wspiera właściciel pubu na Ostrogu, Sebastian Rysztak. – Może organizacja tych zawodów nie stoi na najwyższym poziomie, ponieważ gracze mają do dyspozycji jeden barowy stół do bilarda, jednak cieszy mnie, że niejednokrotnie w niedzielnych rozgrywkach startowało wiele osób i ogólnie podczas całego bilardowego sezonu frekwencja była dość wysoka. Myślę, że ważniejsza od samej rywalizacji jest atmosfera podczas takiego turnieju. Gracze znają się nawzajem i w ten sposób rywalizują w ulubionej dyscyplinie, dobrze się przy tym bawiąc. Promujemy także w ten sposób pub oraz ciekawą grę, jaką jest bilard. Jeśli za rok znajdą się chętni, nie mam nic przeciwko temu, abyśmy znów rozegrali podobny turniejowy cykl – przyznaje Sebastian Rysztak.
Raciborski pub w każdym turnieju nagradzał pierwszą trójkę ciekawymi nagrodami oraz pucharami, a najlepszy bilardzista sezonu walczył o atrakcyjny odtwarzacz DVD. W klasyfikacji końcowej zdecydowanie najlepszym graczem okazał się Mariusz Dzumyk, który skompletował na swoim koncie 270 pkt. Za nim, na drugiej pozycji uplasował się Emil Szwed ze 179 pkt, a trzeci był Rafał Kubiak (163 pkt). IV m. należało do Pawła Szulca 156 pkt, V m. wywalczył Rafał Marek 131 pkt, a VI m. Krzysztof Soroka, 112 pkt.
(asr)