Nowiny.pl
Nowiny.pl Regionalny Portal Informacyjny. Codzienny serwis newsowy z terenu Subregionu Zachodniego woj. śląskiego (powiat raciborski, wodzisławski, rybnicki, jastrzębski i żorski).
JastrzebieOnline.pl
JastrzebieOnline.pl JastrzebieOnline.pl to najczęściej odwiedzany portal z Jastrzębie-Zdroju. Codziennie tysiące mieszkańców miasta dowiaduje się od nas o wydarzeniach dziejących się w Jastrzębiu.
eZory.pl
eZory.pl eZory.pl to nowy portal o Żorach stworzony z myślą o dostarczaniu najświeższych i aktualnych informacji lokalnych dla mieszkańców Żor, dotyczących wydarzeń kulturalnych, społecznych, sportowych oraz ważnych informacji miejskich.
AgroNowiny.pl
AgroNowiny.pl Regionalny portal dla rolników. Najnowsze Wiadomości dla rolników, ceny i fachowe porady. Produkcja rolna, hodowla, uprawy, aktualne cenniki rolnicze, technika rolnicza, prawo i agrobiznes.
HistoriON.pl
HistoriON.pl HistoriON to portal dla pasjonatów lokalnej historii. Odkryj fascynującą historię naszego regionu - ciekawe artykuły, wydarzenia, ikony PRL-u, kartka z kalendarza, bohaterowie lokalni, ludzie tej ziemi i biografie na nowym portalu HistoriON.pl
Praca.nowiny.pl
Praca.nowiny.pl Regionalny serwis z ogłoszeniami o pracę oraz informacjami w rynku pracy. Łączymy pracowników i pracodawców w całym regionie.
RowerON
RowerON Projekt „RowerON – wsiadaj na koło, będzie wesoło” to promocja regionu, jego walorów przyrodniczo-kulturowych, infrastruktury rowerowej oraz zachęcenie mieszkańców do aktywnego i zdrowego spędzania czasu.
InspiratON
InspiratON Projekt edukacyjno-medialny „InspiratON – Czas na Zawodowców”, który pomaga uczniom wybrać dobrą szkołę, ciekawy zawód, a potem znaleźć pracę lub założyć własną firmę.
Kupuję - smakuję
Kupuję - smakuję Projekt „Kupuję - smakuję. Wybieram polskie produkty” promujący lokalnych i regionalnych producentów żywności oraz zakupy polskich produktów.
Sport.nowiny.pl
Sport.nowiny.pl Serwis sportowy z regionu. Piłka nożna, siatkówka, koszykówka, biegi. Wyniki, tabele, zapowiedzi.
Sklep.nowiny.pl
Sklep.nowiny.pl Sklep.Nowiny.pl powstał w odpowiedzi na coraz szersze potrzeby naszych czytelników i mieszkańców regionu. Zapraszamy na zakupy wyjątkowych limitowanych produktów!
Instytut Rozwoju Inspiraton
Instytut Rozwoju Inspiraton Instytut powołaliśmy do życia w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na przystępne kursy online rozwijające kompetencje zawodowe. Naszą misją jest tworzenie kursów wspierających rozwój kariery naszych kursantów.

Na kolejne sukcesy nie trzeba było długo czekać

29.09.2009 00:00
Raciborzanin Arkadiusz Wesoły wciąż nie zwalnia tempa w ogólnopolskiej rywalizacji w podnoszeniu sztangi leżąc i niemalże z każdych zawodów przywozi okazałe puchary oraz medale.
W marcu nasza gazeta miała okazję pisać o sportowych sukcesach Arkadiusza Wesołego, który po kilkuletniej przerwie zdecydował się powrócić do uprawiania ciekawej konkurencji, jaką jest wyciskanie sztangi leżąc. Pierwsze sukcesy nadeszły dość szybko i raciborzanin zaczął regularnie stawać na podium. Tym razem kolejny start odbył się 14 czerwca i był to IV Otwarty Puchar Śląska w Knurowie. Zawodnik z naszego miasta pokazał w nich klasę podnosząc 175 kg przy wadze ciała do 90 kg. Wynik ten dał raciborzaninowi bezapelacyjne zwycięstwo w kat. open weteranów. – Cieszy mnie to zwycięstwo, tym bardziej, że do zmagań w Knurowie przygotowywałem się dość intensywnie. Musiałem pogodzić ciężki trening z pracą zawodową, odpowiednią dietą oraz wypoczynkiem – tłumaczy Arkadiusz Wesoły.

Kolejny okres startowy nadszedł po wakacjach. 19 września odbył się Nadwiślański Turniej w Tarnobrzegu. – Po wakacjach nie miałem najwyższej formy startowej. Człowiek musi od czasu do czasu odpuścić taki regularny, ciężki trening i miałem dylemat czy wystartować w Tarnobrzegu. Zdecydowałem jednak, że kolejny raz się sprawdzę, a dodatkową zachętą była bardzo silna, utytułowana międzynarodowa obsada – dodaje raciborzanin, który mimo obaw, w kat. open weteranów do 84 kg z wynikiem 140 kg zajął bardzo dobre III m. Przegrał jedynie z mistrzem Litwy do 110 kg oraz mistrzem Polski do 100 kg. – Cieszy mnie ten ciężko wywalczony brąz, który mobilizuje do dalszej wytężonej pracy. Szczyt formy buduję na 17 października. Chciałbym wystartować w tym czasie w Otwartym Ogólnopolskim Turnieju w wyciskaniu sztangi leżąc, który odbędzie się w Tarnowskich Górach – zapowiada Arkadiusz Wesoły, który pragnie podziękować Cezaremu Promisowi za doglądanie podczas siłowych treningów. – Jestem wdzięczny także za wsparcie i dobre rady wszystkim kolegom ćwiczącym ze mną na siłowni oraz zapaśnikom z MKZ Unii Racibórz. Bardzo pomocni okazali się także moi znajomi z pracy z lokomotywowni Rybnik – podkreśla.

(asr)
  • Numer: 39 (911)
  • Data wydania: 29.09.09

Archiwum

• Numer: 37 (909)
  • Data wydania: 15.09.09
  • Numer: 38 (910)
  • Data wydania: 22.09.09
  • Numer: 39 (911)
  • Data wydania: 29.09.09
  • Numer: 40 (912)
  • Data wydania: 06.10.09